Praktisk med firehjuling for helseforetaket

Helse Førde benytter firehjulingen til stadig flere oppgaver. Nå skal den blant annet brukes til å strø helikopterdekket i vinterhalvåret.

 

Eivind Standenes, vaktmester ved Helse Førde, forteller at helseforetaket har investert i en firehjuling som skal bidra til å løse flere oppgaver.

 

Mange oppgaver
– Vi ser jo at den lette firehjulingen er et veldig nyttig arbeidsredskap for oss. Og den får stadig flere oppgaver. Kommende vinter skal den erstatte en gressklippemaskin som vi tidligere har benyttet til å strø kjemi på helikopterdekket. ATVen er betydelig bedre egnet til å løse en slik oppgave, med firehjulsdrift, pigger i dekkene og muligheter for ekstra god belysning, sier Standenes.

I vinterhalvåret får den påmontert brøyteskjært og da vil den også brukes til å brøyte gangveier i området.

Lavt marktrykk = ingen spor
– Vår erfaring så langt med firehjuling er svært bra. Vi har en del andre maskiner, men firehjulingen tar over stadig flere av oppdragene, sier han.

Helseforetaket er bygget på en fredet park, og det stiller ekstra strenge krav for vedlikeholdsarbeidet – for eksempel når trærne skal beskjæres. Standenes sier det betydelig lavere marktrykket fra ATVen gjør at de kan kjøre i parken så å si gjennom hele året, uten at det lages spor.

– Det er en stor fordel sammenliknet med alternative kjøretøy og arbeidsredskaper. I tillegg er firehjulingen svært lett å bruke, den tar liten plass og er enkel å vedlikeholde, sier Eivind Standenes.

Recent Posts