Økt salg av ATV og SBS i 2020

Flere nye kjøretøy i Norge

Salget av nye ATV (All Terrain Vehicle) og SBS (Side By Side) er i stadig vekst i Norge og endte på hele 7259 registerte enheter i 2020, noe som er 146 flere nye maskiner enn i 2019 viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Det er gledelig å se en økning i salget til tross for at flere leverandører har opplevd forsinkelser og vanskeligere leveranser på grunn av koronasituasjonen. Såkalte arbeidsmaskiner er soleklart mest populært i Norge. Hele 5779 av de 7259 eller 79,6% av maskinene hadde firehjulsdrift, og kan derfor løse flere praktiske oppdrag raskt og smidig i tillegg til å ha god fremkommelighet. Et stort antall av ATV og SBS leveres med utsttyr som hengerfeste og brøyteskjær.

Side By Side og 6 hjuling i vinden

Det selges stadig flere Side By Side modeller i Norge. Disse maskinene har mye til felles med ATVer, men kjennetegnes ved at setene plassert side om side som i en bil og er overbygget med bøyler/karosseri. Disse kan i stor grad bygges tette med ulike hytter for økt komfort og beskyttelse noe som resulterte i 803 nye maskiner på veien i 2020.

Flere fabrikanter tilbyr også ATV og SBS modeller med 6 hjul for bruk under krevende forhold og der det er nødvendig å frakte ekstra utstyr. Lasteplan, økt fremkommelighet og gode muligheter for tilpasning av maskinen til ønsket behov har gjort at 6 hjulingene har hatt en salgsøkning på hele 15,4%, eller 173 enheter fra 2019 til 2020.

Jevn etterspørsel

En av fordelene med å eie en ATV eller SBS er det brede bruksområdet. Den kan utføre ulike oppgaver hele året noe som gjør at salget holder et høyt nivå alle 12 måneder. Mest populært er det riktignok å hente ut en ny maskin til sommerferien. I 2020 ble det registrert hele 1041 nye SBS og ATVer i juni.  

Recent Posts