Enkel daglig kontroll av ATV & UTV

En trygg tur eller arbeidsrunde på din ATV eller UTV starter med at den er i god teknisk stand. Det tar kort tid å gjennomføre en enkel daglig kontroll av maskinen. Det vil gjøre det enklere, morsommere og sikrere å bruke den. En huskeregel B.L.O.D . Bremser – Lys – Olje – Dekk

Bremser

Sjekk at bremseanlegget tåler maks trykk. Klem inn bremsene, hold og sjekk at de ikke gir etter. Gir de etter, vil du miste effekten ved oppbremsing , og risikere å treffe hindringer du ellers kunne stoppet for.

Lys

Sjekk at lysene på ATV eller UTVen fungerer som de skal. Brukes maskinen i terrenget kan lampene bli revet av eller knuse. Blinklys, bremselys, nærlys, fjernlys og baklys.

Olje

Gjør en visuell inspeksjon under maskinen og se at det ikke drypper olje av den. Se inn under for og bakhjulene at det er tørt og og ikke drypper eller svetter fra noen komponenter. Sjekk kjølevæskebeholderen, og se til at nivået et mellom markeringen på MIN/MAX

Dekk

Gjør en visuell inspeksjon av dekkene, sjekk at det er tilstrekkelig mønster med jevn slitasje, har riktig lufttrykk og ikke har synlige rifter og sprekker. Husk at når dekkene blir eldre, blir gummien sprø og får dårligere egenskaper.

Recent Posts