ATV sørger for perfekt skøyteis og høy aktivitet

Med fire- og sekshjulinger produseres det nå perfekt skøyteis over hele landet og skapes stor aktivitet blant både ung og gammel. Harestuvannet på Hadeland er en av stedene hvor ATV sørger for perfekte forhold på isen.

– Vi er noen personer her ved Harestua som har gått sammen om en liten organisasjon som har søkt om penger til utstyr. Målet er å lage god skøyteis gjennom hele vinteren, og til det trengs det skikkelige arbeidsredskaper. Via prosjekt «skøyteglede» har vi søkt midler, forteller Geir Nodeland.

Han er en av mange som har investert i ATV for å skape økt aktivitet på isen i nærmiljøet. Det er ikke bare Norges Skøyteforbund som har bidratt. Midler fra øvrige aktører har også gjort investeringene mulig.

– Isen blir brukt av veldig mange – både unge og eldre. Vi lager to skøytebaner. Den ene er kun for skøyter, mens det er åpent for alle slags aktiviteter på den andre banen. Her leker unger, det gås tur med barnevogn, sykles og pensjonister kommer hit med sparkstøtting, forteller han.

Like ved skøyteisen er det langrennsløyper som også preppes med ATV. I sum blir det høy aktivitet på et lite område.

– Sist vinter var det lite snø og da ble tilbudene på isen veldig populære. Vi ser spesielt en økning i folk som bruker turskøyter.

Ismannskapet på Harestuvannet har en firehjuling og en sekshjuling som benyttes til brøyting. Begge har pigger i dekkene for bedre grep på isen.  Nodeland forteller at sekshjulingen egner seg best til dette formålet.

– Høvelen vi bruker er ganske tung og drar litt sidelengs. Da er det en fordel med litt vekt på maskinen, og sekshjulingen føles derfor mer stabil, sier Nodeland som dermed er klar i anbefalingen til de som vurderer å investere i ATV for prepping av skøyteis.

Les mer om Skøyteglede her.

Recent Posts