ATV-safarier bidrar til aktivitet året rundt for reiselivsaktører

 

Safari med ATV for turister sikrer sysselsetting, bidrar til økt lokal omsetning og sørger for aktiviteter med høy kvalitet for turister fra hele verden som får naturopplevelser de ellers aldri ville opplevd. Aktiviteter med firehjuling har vært gull verdt for Destinasjon 71° Nord på Nordkapp.

 

Destinasjon 71° Nord er en av flere reiselivsbedrifter i Norge som har sett verdien av å bruke ATV som redskap for å skape økt aktivitet, og samtidig kunne tilby kundene spesielle opplevelser. ATV-safari blir stadig mer benyttet av reiselivsbedrifter rundt om i Norge i forbindelse med tilrettelegging innen turisme.

 

Runar Johnsen ved Destinasjon 71° Nord forteller at de er en bedrift som har gått nye veier ved å tilby turistene safari med firehjulinger. Han sier at de har omtrent tusen gjester på ATV hver sesong. Hovedsesongen er fra mai til august når cruiseskipene ligger tett i havna i Honningsvåg. Men ATV-sesongen er nå utvidet til hele året. På vinteren tilbyr de nemlig både tradisjonell snøscootersafari og ATV-safari med piggdekk.

 

De norske håndballdamene er blant de mange tusen som har vært med på ATV-safari.

De norske håndballdamene er blant de mange  som har vært med på ATV-safari.

Det gir både økt sysselsetting, større omsetning og bedre tilbud til de flere hundre tusen turistene som besøker Nordkapp hvert år.

– Dersom vi kun hadde tilbydd snøscootersafari, så hadde tilbudet vårt blitt noe mer begrenset. Med tilbud om safari med firehjulinger året rundt, sikrer vi både omsetning og arbeidsplasser. Spesielt i sommerhalvåret er dette viktig for vår virksomhet, sier Johnsen.

 

Utsolgt på sommeren
Det er nemlig på sommeren tilgangen til kundene er størst, når gigantiske cruiseskip omtrent slåss om å klappe til kai i Honningsvåg.

– ATV-turene våre er utsolgt hele sommeren, forteller Runar Johnsen. Han tar turistene med seg helt opp til Nordkapp-platået eller til det såkalte NATO-fjellet. Begge turene byr på behagelig kjøring på fine og trygge veier.

 

Fokus på sikkerhet
– Vi har høy sikkerhetsfokus og velger utelukkende trygge og sikre veier for turistene som kjører med oss. Dessuten har vi kun traktorregisterte firehjulinger med toppfart på 40 kilometer i timen. Disse to rammebetingelsene i kombinasjon med god sikkerhetsgjennomgang i forkant av kjøringen, gir det resultatet vi ønsker; fornøyde kunder som får flotte naturopplevelser og lav risiko i kjøringen.

 

Johnsen forteller at det ikke bare er unge mennesker som tiltrekkes av dette tilbudet.

– Vi har veldig mye eldre mennesker som ønsker å bli med på ATV-turene. Tilbakemeldingene fra disse er helt fantastiske. De sier at de aldri hadde fått en så fin naturopplevelse uten firehjulingens egenskaper som bidrar til at de får naturen tett innpå seg. Vi tar de jo med til steder de ellers aldri ville fått oppleve og man får en følelse av å være i ett med naturen.

 

Flere tilbud
Destinasjon 71° Nord har bredt utvalg av aktiviteter for turister som kommer fra Kina, USA, Mexico, England, Tyskland, Italia, Frankrike, Norge og alle verdens hjørner. Høy kvalitet er nøkkelen til suksess i dagens digitale tider. Et dårlig produkt blir raskt avslørt i ulike kanaler hvor potensielle kunder innhenter informasjon i forkant.

Nordlyssafari, kongekrabbesafari, snøscootersafari og ATV-safari er blant de populære turistproduktene. I tillegg tilbyr de team-building for norske bedrifter. Også her er firehjulingen en naturlig del.

 

– ATV er blitt vårt sterkeste produkt og vi ser at mange norske bedrifter lokkes av at vi tilbyr kjøring med disse. Mange synes det er kult og et litt annerledes kjøretøy enn de er vant med.

 

 

Recent Posts