ATV et uunnværlig hjelpemiddel for linjearbeid og kraftlag

Nord-Østerdal Kraftlag er et av mange lokale kraftlag som benytter ATV for å gjennomføre oppdragene. Entreprenørleder Frode Eggestad forteller at hans montører er helt avhengig av kjøretøyene for å utføre vedlikeholdsarbeid på linjene.

 

Sekshjulingene som Nord-Østerdal Kraftlag har gått til anskaffelse av er blitt et svært viktig arbeidsredskap.

– Vi startet med en sekshjuling – nå har vi fem. Etter at vi kjøpte den første oppdaget vi raskt at denne var meget praktisk. Den bidrar til å gjøre arbeidshverdagen enklere for våre montører som har svært varierte oppgaver, sier Frode Eggestad i Nord-Østerdal Kraftlag.

Frakter utstyr og folk
Kraftlaget drifter et stort område som strekker seg fra Rendalen i sør til Os i nord. Eggestad forteller at de benytter ATV primært i sommerhalvåret når vær og føre tillater det. Når det blir for mye snø går de over til snøscooter. Men ATVene brukes hele året så lenge det ikke er for mye snø.

Montørene i Nord-Østerdal Kraftlag har varierte og utfordrende oppgaver. Som her, ved NRK-tårnet på 1166 meter på Tronfjell, like sør for Tynset. I slike oppdrag er sekshjulinger viktige arbeidsredskap. (Foto: Terje Samuelshaug/NØK)

Montørene i Nord-Østerdal Kraftlag har varierte og utfordrende oppgaver. Som her, ved NRK-tårnet på 1166 meter på Tronfjell, like sør for Tynset. I slike oppdrag er sekshjulinger viktige arbeidsredskap. (Foto: Terje Samuelshaug/NØK)

Nyttig vinsj
Sekshjulingene bidrar til mye. De frakter både montører, verktøy og deler inn til linjene. Samt at de er i beredskap ved eventuelle feilsituasjoner når de må rykke ut for å rette eventuelle feil så raskt som mulig.

– Sekshjulingene til kraftlaget har påmontert vinsj. Den er blitt et helt uunnværlig verktøy. Vinsjen brukes blant annet til strekking av linjer, retting av stolper etc.

God opplæring
Nord-Østerdal Kraftlag har sikkerheten på alvor. Alle ansatte som skal kjøre ATV må gjennom intern opplæring. I tillegg tilbyr den lokale forhandleren Tynset Bil & MC kurs for montørene med jevne mellomrom.

– Vi er veldig glade for at forhandleren tilbyr oss denne tjenesten. De har den nødvendige kompetansen som bidrar til at vi kan holde sikkerheten høy blant våre ansatte som bruker ATV. På disse kursene får montørene prøvd seg skikkelig, og de får utviklet førerkompetansen. Det er viktig. Montørene kjører nemlig i mye utfordrende terreng, og det er ikke ufarlig dersom man ikke vet hva man gjør, sier han.

 

Recent Posts